Nap: 2017.05.03.

Letöltés Pdf Nagy Pécs könyv (Bojár Iván András)

Bojár Iván András

Nagy Pécs könyv (Bojár Iván András)

Nyelv: Magyar

Letöltés | Olvassa el itt

Szeretné letölteni a könyvet Nagy Pécs könyv (Bojár Iván András) Szerző: Bojár Iván András. Magyarul? Akkor úton vagy. A honlapunkon számos ingyenes könyv letölthető és olvasható. Csak itt!

Kedves Olvasónk!

Újabb jelentős szakmai állomáshoz érkeztünk. A két évvel ezelőtt megjelent nagy sikerű Nagy Káli Könyv után újabb izgalmas vállalkozás eredményét adhatjuk most olvasóink kezébe.
S ez: a Nagy Pécs Könyv!

Évek alatt összekovácsolódott baráti közösségünk újabb komoly lélegzetvételű munkája ez, melyben az előző kötetben kimunkált módszereinek és technikáink eredményeit igyekeztük kamatoztatni. Ezért a Nagy Pécs Könyv, ha lehet még kockázatosabb vállalkozás, mint az előző. Filmes és irodalmi körökben ismert jelenség, az első jól megoldott, sikeres film vagy regény utáni komoly próbatétel az első Másodikfilm vagy Másodikregény sikeres megvalósítása. Voltaképp sok alkotó itt és ekkor bukik el. Kiderül: csupán egyetlen történetre való igazi mondanivalója van. A második sőt harmadik nekifutás már üres, az első produkcióból készült sikerrecept alapján készülő lélektelen utánzat.

Nagyon bízunk abban, hogy velünk nem ez történt. Reményeinket fokozza, hogy bár eredetileg azzal a hittel rohamoztuk meg Pécs városát, hogy nálunk van a bölcsek köve, mi már pontosan tudjuk hogyan és miként kell, illik, szabad vagy érdemes egy földrajzi egységet, jelen esetben egy várost megtanulni, feldolgozni és láttatni. Ám ez hiábavaló volt. Pécs nem adta magát. Pécs nem a Káli. Értékei, hangsúlyai máshol helyezkednek el. Könyvünkben nemcsak a megismert és megszeretett várost mutatjuk meg, de magát a folyamatot is, ahogy a Pécsjárás hetei és hónapjai alatt egyre mélyebbre ereszkedtünk a város lelkébe.

Magyarországon szinte mindenkinek van képe Pécsről, erről a legtöbb városunkhoz képest kicsit délies és kulturális tartalmakban dúskáló szép városról. De természetes hogy többnyire Pécs közhelyeit, legalábbis pozitív tartalmú sztereotípiáit ismerjük. Munkánk során tudatosan törekedtünk rá, hogy ne a turizmusipar érthető okból ezerszer kitaposott útján haladva ismerjük és mutassuk meg ezt a várost, próbáljunk meg valami mást és többet is megmutatni az elsődlegesen ismerhető értékein túl.

Ha a Káli elsődleges értéke a táji szépsége, akkor itt, a világ legkisebb metropoliszában, a város kétségkívül nagyszámú szép látványelemét is megelőzően, az ember! Mégpedig a teremtő aktív, önálló gondolatokkal maga köré saját világot álmodó ember. És Pécs bővelkedik az efféle személyiségekben. Ha visszagondolok Pécsjárásunk közel másfél évnyi időszakára, akkor a hangulatos utcák, kapualjak, hátsó udvarok, mecsetek és múzeumok élményei mellett egyes addig személyesen nem vagy alig ismert helyi nobilitással való jó és elmélyült beszélgetés emléke a legerősebb.

Mintha külföldre mennénk, vagy külföldiekként látogatnánk Pécsre, ezzel a felfedezni vágyó idegenséggel érkeztünk oda és csakhamar kiderült a közös magyar anyanyelv még nem lenne elég gyorsan megérteni a pécsi létezés titkos kódjait. Hogy mitől válik pécsivé valaki, mik az okai a helyi viselkedési normáknak, amelyek a város társadalmában kiemelkedő szerepet rendelnek valaki személyéhez, ezt pontosan soha nem tudtuk meg. De sejtésünk azért mostanra kialakult már! És ami Pécsre nagyon jellemző, különösen sok más hazai várossal szemben, aki helyi szinten fontossá válik, az egyszer s mint országosan is jelentőséget mutat. Legyen szó rockzenészről, íróról, edzőről, szerkesztőről vagy zenészről és táncosról. Aki itt kitűnik, annak az országos térben is kimagasló helye lesz.

Ezt a könyvet is azzal a hittel készítettük, hogy amit e lapokon láttatunk, azok nemcsak a tematizáló helyszín, de az egész Magyarország legértékesebb részei. Most, a könyv elkészültével már biztosak vagyunk abban is, ha valaki az itt felsorakozó fényképeken, az egyes személyiségeket bemutató irodalmi portrékon keresztül találkozik Pécs városával, azonnal meglátja majd, ez a város magyar viszonylatban nem átlagosan értékes, de kiemelkedően izgalmas helyszín, inspiráló szellemi közösség, nagyszerű városi társadalom.

A Nagy Káli Könyvvel alapkövet kívántunk elhelyezni. Ez a mostani kötet már a fal emelkedését szolgálja. Munkánkat folytatni tervezzük. Nem csak hirdetjük, de mélyen hiszünk benne, hogy amint a Káli régió, vagy most Pécs városa komoly jövő előtt áll. Szeretnénk ebben az önismeretet erősítő szellemi építkező munkában továbbra is szerepet találni és ebben társunknak tudni Önt! Téged! Pécs eddigi és e könyv révén keletkező barátait

Nagy örömmel mutatjuk be tehát és még nagyobb öröm lesz számunkra, ha ez a most bemutatott kötetet otthon a belefelejtkezés, a rácsodálkozás és a megtermékenyítő felismerés élményét adja

Örömteli lapozgatást és olvasás kívánunk

A Nagy Pécs Könyv alkotói és kiadója

Információ:

Formátum:pdf.epub.lit.ibooks
mobi.ogg.rtf

ISBN: 9584938421232

Kiadvány:01\2011

Oldalak: 907

Méretek: 3.2 MB

Az ár:

Nagy Pécs könyv (Bojár Iván András) e-könyv(könyv) (HUF-0.00Ft)

Nagy Pécs könyv (Bojár Iván András) Hangoskönyv (HUF-0.00Ft)

Nagy Pécs könyv (Bojár Iván András).pdf

Nagy Pécs könyv (Bojár Iván András).epub

Üres online:665

Könyv letöltése:1005

Sok tapasztalat és tudás hozzáadása. Itt készíthet PDF Special ePub Nagy Pécs könyv (Bojár Iván András). PDF, Kindle, Ebook, ePub és Mobi elérhető ezen az oldalon. Természetesen a Nagy Pécs könyv (Bojár Iván András) PDF könyv modern letöltése nagyon érdekes. Nem kell megvásárolnia, mert ingyen letöltjük. Szerezd meg a Kindle-t vagy töltsd le az ingyenes Kindle Reading alkalmazást

CÍMKÉK:

letöltési könyv Nagy Pécs könyv (Bojár Iván András) MOBI ingyen magyar
libro pdf Nagy Pécs könyv (Bojár Iván András) ingyen
Nagy Pécs könyv (Bojár Iván András) online spanyol
Nagy Pécs könyv (Bojár Iván András) mobil könyv
Nagy Pécs könyv (Bojár Iván András) letöltés epub magyar
Nagy Pécs könyv (Bojár Iván András) teljes könyv
descargar Nagy Pécs könyv (Bojár Iván András) epub magyarul ingyen regisztrálás nélkül
letöltés Nagy Pécs könyv (Bojár Iván András) epub ingyenes ipad
letöltési könyv Nagy Pécs könyv (Bojár Iván András) pdf
Nagy Pécs könyv (Bojár Iván András) hangoskönyv ingyenes magyarul online
Nagy Pécs könyv (Bojár Iván András) pdf Töltse le az ingyenes magyar legújabb verziót
letöltési könyv Nagy Pécs könyv (Bojár Iván András) Bojár Iván András
Nagy Pécs könyv (Bojár Iván András) tanulni ingyen online
Nagy Pécs könyv (Bojár Iván András) book pdf
hangoskönyv Nagy Pécs könyv (Bojár Iván András)
üres online Nagy Pécs könyv (Bojár Iván András) pdf

Nagy Pécs könyv (Bojár Iván András).pdf

Nagy Pécs könyv (Bojár Iván András).ePub

ISBN: 9786155773006

GOODREADS

GOOGLE BOOKS

Kiadó:
Itthon Van Otthon Nonprofit Kft.
Oldalak száma:
444
Borító:
CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
Súly:
3420 gr
ISBN:
9786155773006
Nyelv:
MAGYAR
Kiadás éve:
2017
Árukód:
2713889 / 1174101
Illusztráció:
SZÍNES KÉPEKKEL
Fotózta:
Darabos György

Letöltés Pdf Születésmesék – Hangoskönyv (Boldizsár Ildikó – Boldizsár Ildikó)

Boldizsár Ildikó – Boldizsár Ildikó

Születésmesék – Hangoskönyv (Boldizsár Ildikó – Boldizsár Ildikó)

Nyelv: Magyar

Letöltés | Olvassa el itt

Szeretné letölteni a könyvet Születésmesék – Hangoskönyv (Boldizsár Ildikó – Boldizsár Ildikó) Szerző: Boldizsár Ildikó – Boldizsár Ildikó. Magyarul? Akkor úton vagy. A honlapunkon számos ingyenes könyv letölthető és olvasható. Csak itt!

A születés motívuma az életemben, a munkámban és a meséimben is hangsúlyos szerepet játszik. Sokszor megtapasztalom, hogy egy-egy határhelyzet átlépése vagy egy új élethelyzet megnyitása pontosan úgy történik, ahogyan megszületünk: a kihordás és a vajúdás hosszú, olykor meglehetősen nehéz időszaka előzi meg. Ebből a tapasztalatból születtek meg az itt hallható mesék. Nagy öröm volt számomra elmesélni ezeket, mert azt remélem, hogy mindegyik segítség és örömforrás lehet azok számára, akik éppen gyermeket várnak vagy valami más csoda van születőben az életükben.

Tartalom:

1. A nap és a hold találkozása

2. Az esthajnalcsillag

3. Vízikirály és a repülőhal

4. A kilencet rikkantó fekete vízimadár

5. Királylány születik

6. Királyfi születik

Információ:

Formátum:.pdf.djvu.epub.mobi
txt.fb2.ibooks.lit.ogg

ISBN: 4584958009483

Kiadvány:02\2011

Oldalak: 456

Méretek: 3.7 MB

Az ár:

Születésmesék – Hangoskönyv (Boldizsár Ildikó – Boldizsár Ildikó) e-könyv(könyv) (HUF-0.00Ft)

Születésmesék – Hangoskönyv (Boldizsár Ildikó – Boldizsár Ildikó) Hangoskönyv (HUF-0.00Ft)

Születésmesék – Hangoskönyv (Boldizsár Ildikó – Boldizsár Ildikó).pdf

Születésmesék – Hangoskönyv (Boldizsár Ildikó – Boldizsár Ildikó).epub

Üres online:555

Könyv letöltése:444

Sok tapasztalat és tudás hozzáadása. Itt készíthet PDF Special ePub Születésmesék – Hangoskönyv (Boldizsár Ildikó – Boldizsár Ildikó). PDF, Kindle, Ebook, ePub és Mobi elérhető ezen az oldalon. Természetesen a Születésmesék – Hangoskönyv (Boldizsár Ildikó – Boldizsár Ildikó) PDF könyv modern letöltése nagyon érdekes. Nem kell megvásárolnia, mert ingyen letöltjük. Szerezd meg a Kindle-t vagy töltsd le az ingyenes Kindle Reading alkalmazást

CÍMKÉK:

letöltési könyv Születésmesék – Hangoskönyv (Boldizsár Ildikó – Boldizsár Ildikó) MOBI ingyen magyar
letöltés Születésmesék – Hangoskönyv (Boldizsár Ildikó – Boldizsár Ildikó) epub ingyenes ipad
Születésmesék – Hangoskönyv (Boldizsár Ildikó – Boldizsár Ildikó) pdf Töltse le az ingyenes magyar legújabb verziót
Születésmesék – Hangoskönyv (Boldizsár Ildikó – Boldizsár Ildikó) book pdf
Születésmesék – Hangoskönyv (Boldizsár Ildikó – Boldizsár Ildikó) hangoskönyv ingyenes magyarul online
libro pdf Születésmesék – Hangoskönyv (Boldizsár Ildikó – Boldizsár Ildikó) ingyen
Születésmesék – Hangoskönyv (Boldizsár Ildikó – Boldizsár Ildikó) mobil könyv
üres online Születésmesék – Hangoskönyv (Boldizsár Ildikó – Boldizsár Ildikó) pdf
letöltési könyv Születésmesék – Hangoskönyv (Boldizsár Ildikó – Boldizsár Ildikó) pdf
Születésmesék – Hangoskönyv (Boldizsár Ildikó – Boldizsár Ildikó) online spanyol
Születésmesék – Hangoskönyv (Boldizsár Ildikó – Boldizsár Ildikó) teljes könyv
Születésmesék – Hangoskönyv (Boldizsár Ildikó – Boldizsár Ildikó) letöltés epub magyar
letöltési könyv Születésmesék – Hangoskönyv (Boldizsár Ildikó – Boldizsár Ildikó) Boldizsár Ildikó – Boldizsár Ildikó
Születésmesék – Hangoskönyv (Boldizsár Ildikó – Boldizsár Ildikó) tanulni ingyen online
descargar Születésmesék – Hangoskönyv (Boldizsár Ildikó – Boldizsár Ildikó) epub magyarul ingyen regisztrálás nélkül
hangoskönyv Születésmesék – Hangoskönyv (Boldizsár Ildikó – Boldizsár Ildikó)

Születésmesék – Hangoskönyv (Boldizsár Ildikó – Boldizsár Ildikó).pdf

Születésmesék – Hangoskönyv (Boldizsár Ildikó – Boldizsár Ildikó).ePub

ISBN: 9789630987431

GOODREADS

GOOGLE BOOKS

Kiadó:
Kossuth Kiadó / Mojzer Kiadó
Oldalak száma:
55
Borító:
TOK
Súly:
94 gr
ISBN:
9789630987431
Nyelv:
MAGYAR
Kiadás éve:
2017
Árukód:
2696333 / 1164197

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén