Szendi Gábor

Tévutak az orvoslásban (Szendi Gábor)

Nyelv: Magyar

Letöltés | Olvassa el itt

Szeretné letölteni a könyvet Tévutak az orvoslásban (Szendi Gábor) Szerző: Szendi Gábor. Magyarul? Akkor úton vagy. A honlapunkon számos ingyenes könyv letölthető és olvasható. Csak itt!

“Manapság sokak hite megrendül az egészségügyben. Ezen nem is lehet csodálkozni, hiszen a rendelőkben, kórházakban gyakran ellentmondásos tapasztalatokat szerzünk. Nap mint nap az orvostudomány bámulatos eredményeiről hallunk, miközben a rák, a cukorbaj vagy a szív- és érrendszeri betegségek köztudottan évről évre több áldozatot szednek. Tehetetlenül nézzük végig idősödő hozzátartozónk fizikai és szellemi leépülését, mert úgy tűnik, nincs megoldás. Netán mi magunk is hiába szaladunk doktortól doktorig, nem találunk gyógyírt a bajunkra.
Szendi Gábor, a nyugati típusú táplálkozás és életforma legfőbb hazai kritikusa állítja, hogy a végzetes hibák akkor is bekövetkeznének, ha minden a lehető legolajozottabban működne az egészségügyben. A probléma ugyanis rendszerszintű. A modern orvostudomány szemléletéből fakad, amely képtelen szabadulni rég meghaladott dogmáitól. Egy szakma belügye volna? Nem, mindannyiunkat érintő, halálosan komoly kérdés. E dogmák jegyében születnek ugyanis olyan – jellemzően jó szándék vezérelte – döntések, amelyek végül tragikus halálesetekhez vagy súlyos életminőségromláshoz vezetnek.
Szendi tudományos kutatások eredményeire támaszkodva, olvasmányos stílusban tárja fel korunk orvostudományának legsúlyosabb tévedéseit, egészen a gyökerekig ásva. Miért tapasztalunk vitaminellenességet? Miért nem hajlandó a tudomány komolyan figyelembe venni az ember evolúciós múltját? Valóban hosszú életünk sorsszerű velejárója, hogy öregkorunk utolsó éveit-hónapjait megroskadva, elbutulva töltsük? Tényleg a mindennapos stressz okolható a depresszió járványszerű terjedéséért? Biztos, hogy aggódnunk kell magas koleszterinszintünk miatt? Valóban feltétlenül oltassuk be magunkat influenzajárvány előtt? Mit nyerhetünk a rákszűrésekkel?

A Tévutak az orvoslásban nem vádirat – megoldásokat is kínál. Szerzője azt vallja, hogy a betegségeket elsősorban megelőzéssel kerülhetjük el, de akkor sem késő, ha már nyakunkon a baj: a betegségek valódi okainak feltárása segít leküzdésükben és visszafordításukban. Ehhez pedig nem marékszámra szedett gyógyszerekre, hanem evolúciósan optimális életmódunk újrafelfedezésére van szükség.

SZENDI GÁBOR író és pszichológus, a paleolit táplálkozás magyarországi meghonosítója és elterjesztője, szabadgondolkodó. Véleménye szerint modern világunk fényévekre távolodott attól a létformától, amelyhez évmilliók során alkalmazkodtunk. Bár nagyvárosokban élünk, és szuperintelligens kütyükkel vesszük körül magunkat, testünk és agyunk még mindig egy vadászó-gyűjtögető törzs tagjáé. Ha teljesebb és boldogabb életre vágyunk, először meg kell értenünk, mire is lettünk kitalálva.”

Információ:

Formátum:epub.pdf.mobi.fb2
ibooks.txt.lit

ISBN: 495009481219

Kiadvány:08\2016

Oldalak: 908

Méretek: 3.2 MB

Az ár:

Tévutak az orvoslásban (Szendi Gábor) e-könyv(könyv) (HUF-0.00Ft)

Tévutak az orvoslásban (Szendi Gábor) Hangoskönyv (HUF-0.00Ft)

Tévutak az orvoslásban (Szendi Gábor).pdf

Tévutak az orvoslásban (Szendi Gábor).epub

Üres online:444

Könyv letöltése:1005

Sok tapasztalat és tudás hozzáadása. Itt készíthet PDF Special ePub Tévutak az orvoslásban (Szendi Gábor). PDF, Kindle, Ebook, ePub és Mobi elérhető ezen az oldalon. Természetesen a Tévutak az orvoslásban (Szendi Gábor) PDF könyv modern letöltése nagyon érdekes. Nem kell megvásárolnia, mert ingyen letöltjük. Szerezd meg a Kindle-t vagy töltsd le az ingyenes Kindle Reading alkalmazást

CÍMKÉK:

descargar Tévutak az orvoslásban (Szendi Gábor) epub magyarul ingyen regisztrálás nélkül
Tévutak az orvoslásban (Szendi Gábor) pdf Töltse le az ingyenes magyar legújabb verziót
Tévutak az orvoslásban (Szendi Gábor) online spanyol
letöltés Tévutak az orvoslásban (Szendi Gábor) epub ingyenes ipad
letöltési könyv Tévutak az orvoslásban (Szendi Gábor) pdf
Tévutak az orvoslásban (Szendi Gábor) mobil könyv
Tévutak az orvoslásban (Szendi Gábor) teljes könyv
Tévutak az orvoslásban (Szendi Gábor) hangoskönyv ingyenes magyarul online
letöltési könyv Tévutak az orvoslásban (Szendi Gábor) MOBI ingyen magyar
hangoskönyv Tévutak az orvoslásban (Szendi Gábor)
Tévutak az orvoslásban (Szendi Gábor) letöltés epub magyar
libro pdf Tévutak az orvoslásban (Szendi Gábor) ingyen
letöltési könyv Tévutak az orvoslásban (Szendi Gábor) Szendi Gábor
üres online Tévutak az orvoslásban (Szendi Gábor) pdf
Tévutak az orvoslásban (Szendi Gábor) book pdf
Tévutak az orvoslásban (Szendi Gábor) tanulni ingyen online

Tévutak az orvoslásban (Szendi Gábor).pdf

Tévutak az orvoslásban (Szendi Gábor).ePub

ISBN: 9789634750727

GOODREADS

GOOGLE BOOKS

Kiadó:
JAFFA KIADÓ ÉS KERESKEDELMI KFT.
Oldalak száma:
360
Borító:
KARTONÁLT
Súly:
446 gr
ISBN:
9789634750727
Nyelv:
MAGYAR
Kiadás éve:
2018
Árukód:
2713680 / 1173918
Illusztráció:
ÁBRÁKKAL