Szent Ivány Géza

Nyelv: Magyar

Letöltés | Olvassa el itt

Szeretné letölteni a könyvet Szerző: Szent Ivány Géza. Magyarul? Akkor úton vagy. A honlapunkon számos ingyenes könyv letölthető és olvasható. Csak itt!

Dr. Szent Ivány Géza (1870 1946 ?) gazdag földbirtokos volt, gyermekéveit a Nagy-Magyarországhoz tartozó százbércű Gömörországban töltötte. Mivel családja férfitagjai híres vadászok voltak, már korán belekóstolhatott a vadászat nemes szenvedélyébe. Fiatalemberként a gömöri földbirtokosok mellet sok neves főúri és hercegi vadásszal is kapcsolatba került, ezért több vadászuradalomban betléri-, murányi- és balogvári uradalom, javorinai vadászparadicsom vadászhatott szabadon.
Mint magyar királyi kincstári uradalmi ügyészségi vezető, munkaköréből adódóan gyakran volt alkalma vadászni a Magas-Tátrában elterülő kincstári vadászterületeken. A Csorba-tó fölötti Bástya-havasokon zergét lőtt, míg a tavaszi dürgés idején siketfajdvadászatra
látogatott el a Mlinica-völgybe. Kapitális agancsú gímbikáját az Alacsony-Tátrában lőtte, kolosszális méretű remetekanját mely 23 cm-es agyarpárral örvendeztette meg a pelsőci Nagy-hegy egyik szurdokában ejtette el, mégis legjobban a tavaszi szalonkahúzásokat várta.
Trianon után szép vadászterületeit ahol apróvadra, gímszarvasra, őzre, vaddisznóra, sőt medvére is volt alkalma vadászni messze sodorta a történelem vihara. Budapesten telepedett le, tollat ragadott, és papírra vetette több mint öt évtizednyi vadászattal kapcsolatos élményeit.
Könyvében egy letűnt, soha vissza nem térő úri vadászvilág egyik utolsó hírmondójaként egyaránt szól saját vadászélményeiről, a hajdani gömöri vadászatokról, neves felvidéki úri vadászokról, de vadgazdálkodási kérdésekkel is foglalkozik.

Információ:

Formátum:pdf.epub.lit.ibooks
mobi.ogg.rtf

ISBN: 9584755353478

Kiadvány:10\2016

Oldalak: 567

Méretek: 3.1 MB

Az ár:

e-könyv(könyv) (HUF-0.00Ft)

Hangoskönyv (HUF-0.00Ft)

.pdf

.epub

Üres online:1001

Könyv letöltése:1007

Sok tapasztalat és tudás hozzáadása. Itt készíthet PDF Special ePub . PDF, Kindle, Ebook, ePub és Mobi elérhető ezen az oldalon. Természetesen a PDF könyv modern letöltése nagyon érdekes. Nem kell megvásárolnia, mert ingyen letöltjük. Szerezd meg a Kindle-t vagy töltsd le az ingyenes Kindle Reading alkalmazást

CÍMKÉK:

online spanyol
letöltési könyv MOBI ingyen magyar
descargar epub magyarul ingyen regisztrálás nélkül
hangoskönyv
letöltés epub magyar
üres online pdf
tanulni ingyen online
libro pdf ingyen
letöltési könyv Szent Ivány Géza
letöltés epub ingyenes ipad
mobil könyv
book pdf
hangoskönyv ingyenes magyarul online
letöltési könyv pdf
teljes könyv
pdf Töltse le az ingyenes magyar legújabb verziót

.pdf

.ePub

ISBN: 9789632672199

GOODREADS

GOOGLE BOOKS

Állapot:
Méret:
14.5 x 20.5 cm
Kiadó:
LAZI KÖNYVKIADÓ KFT.
Oldalak száma:
297
Borító:
KEMÉNYTÁBLA
ISBN:
9789632672199
Nyelv:
MAGYAR
Kiadás éve:
2014
Árukód:
6141490 / 5141082