Rózsa Gyula

Kokas Ignác (Rózsa Gyula)

Nyelv: Magyar

Letöltés | Olvassa el itt

Szeretné letölteni a könyvet Kokas Ignác (Rózsa Gyula) Szerző: Rózsa Gyula. Magyarul? Akkor úton vagy. A honlapunkon számos ingyenes könyv letölthető és olvasható. Csak itt!

Az e-könyv a Kossuth Kiadó által nyomtatásban megjelentetett nagysikerű A magyar festészet mesterei című sorozat azonos című kötetének szöveganyagát tartalmazza, az illusztrációk nélkül. Kokas Ignác (1926-2009) Különleges esemény színhelye volt 1996. március 3-án a Fejér megyei Vál község. Az utcán ünneplőbe öltözött helybéliek és vendégek nyüzsögtek, a járókelőket pálinkával, borral és pogácsával kínálták, az autók nem fértek el az útszélen, de az esemény csak külsőségeiben hasonlított búcsúra vagy esküvőre. Kokas Ignác festőművészt ünnepelte a szülőfaluja hetvenedik születésnapján. A templomtorony aljában alkalmi kiállítást rendeztek képeiből és a róla megjelent újságcikkekből, közéjük váli borokkal teli edényeket állítottak, aztán mire a polgármester az iskola kémiatermében a díszpolgári oklevelet meg a gyűrűt átadta a mesternek, valóságos lakodalmi hangulat alakult ki az ünneplő közönség körében. Mindenki ott volt, kézszorongatások, emlékek idézése, ismerősök évtized múltán való lapogatása és büszkélkedése az azóta született vagy már éppen felnőtt gyerekekkel. Ki az a festő, és milyen az a festészet, amelynek ilyen atyafiságos, protokollmentes és őszinte falusi tisztelgés jár korunkban? Kokas Ignác festőművész az élő magyar piktúra kiemelkedő mestere, a huszadik századi modern művészet egyik megújítója, igen bonyolultan egyéni képek alkotója. Akkor, ott, az ünnepi felajzottságban sem hitte senki, hogy Vál minden lakója ugyanolyan értője a festő életművének, mint a köszöntésére ugyancsak megjelent műgyűjtők és művészettörténészek. De a spontán lelkesedésnek önmagában az sem lehetett elegendő oka, hogy falubeliként tartják számon, hogy a hét nagy részében megtalálható a Vajda János utcai szülőházban, hogy az a ház lényegében ma is olyan, amilyen akkor volt, amikor édesapja asztalosként dolgozott benne, továbbá hogy az öregebbek még emlékeznek a szüleire, míg a fiatalabbaknak az apjukkal-anyjukkal, vagy éppen most már a nagyapjukkal együtt nőtt fel. Mindezeknek, mint látni fogjuk, nem lényegtelen szerepe van az életmű alakulásában. Van, aki a képek láttán mindezt érti, van, aki érzi, s van, aki – látva a festőt kint a határban dolgozni, szomszédolni vagy beszélgetni az utcán – csak sejti, hogy ennek az életműnek köze van őhozzá.

Információ:

Formátum:pdf.epub.lit.ibooks
mobi.ogg.rtf

ISBN: 9584938421232

Kiadvány:01\2011

Oldalak: 911

Méretek: 3.9 MB

Az ár:

Kokas Ignác (Rózsa Gyula) e-könyv(könyv) (HUF-0.00Ft)

Kokas Ignác (Rózsa Gyula) Hangoskönyv (HUF-0.00Ft)

Kokas Ignác (Rózsa Gyula).pdf

Kokas Ignác (Rózsa Gyula).epub

Üres online:1006

Könyv letöltése:1002

Sok tapasztalat és tudás hozzáadása. Itt készíthet PDF Special ePub Kokas Ignác (Rózsa Gyula). PDF, Kindle, Ebook, ePub és Mobi elérhető ezen az oldalon. Természetesen a Kokas Ignác (Rózsa Gyula) PDF könyv modern letöltése nagyon érdekes. Nem kell megvásárolnia, mert ingyen letöltjük. Szerezd meg a Kindle-t vagy töltsd le az ingyenes Kindle Reading alkalmazást

CÍMKÉK:

Kokas Ignác (Rózsa Gyula) hangoskönyv ingyenes magyarul online
Kokas Ignác (Rózsa Gyula) mobil könyv
hangoskönyv Kokas Ignác (Rózsa Gyula)
letöltés Kokas Ignác (Rózsa Gyula) epub ingyenes ipad
üres online Kokas Ignác (Rózsa Gyula) pdf
descargar Kokas Ignác (Rózsa Gyula) epub magyarul ingyen regisztrálás nélkül
libro pdf Kokas Ignác (Rózsa Gyula) ingyen
letöltési könyv Kokas Ignác (Rózsa Gyula) Rózsa Gyula
Kokas Ignác (Rózsa Gyula) tanulni ingyen online
letöltési könyv Kokas Ignác (Rózsa Gyula) MOBI ingyen magyar
Kokas Ignác (Rózsa Gyula) book pdf
Kokas Ignác (Rózsa Gyula) teljes könyv
letöltési könyv Kokas Ignác (Rózsa Gyula) pdf
Kokas Ignác (Rózsa Gyula) letöltés epub magyar
Kokas Ignác (Rózsa Gyula) online spanyol
Kokas Ignác (Rózsa Gyula) pdf Töltse le az ingyenes magyar legújabb verziót

Kokas Ignác (Rózsa Gyula).pdf

Kokas Ignác (Rózsa Gyula).ePub

ISBN: 9789630977036

GOODREADS

GOOGLE BOOKS

ISBN:
9789630977036
Nyelv:
MAGYAR
Kiadás éve:
2014
Árukód:
2571648 / 8110332
Belelapozás:
epub
Formátum:
EPUB
MOBI