Szabolcsi Bence

A zene története (Szabolcsi Bence)

Nyelv: Magyar

Letöltés | Olvassa el itt

Szeretné letölteni a könyvet A zene története (Szabolcsi Bence) Szerző: Szabolcsi Bence. Magyarul? Akkor úton vagy. A honlapunkon számos ingyenes könyv letölthető és olvasható. Csak itt!

Szabolcsi Bence (1899-1973) Baumgarten-, Kossuth-, és Herder-díjas zenetörténész, művészettörténész, a Zenetudományi Intézet megalapítója egyik legfontosabb művében a zene történetét mutatja be az őskortól a huszadik század elejéig. Részletesen ismerteti a többszólamúság megjelenését, a világi zene térnyerését, az új zenei formákat és műfajokat, a zenei reneszánsz, a barokk, a rokokó, a korai és a kései romantika, majd a nemzeti mozgalmak sajátosságait. Bemutatja a nagy mesterek: Bach, Bartók, Beethoven, Berlioz, Brahms, Chopin, Csajkovszkij, Debussy, Haydn, Händel, Kodály Zoltán, Liszt Ferenc, Mendelssohn, Mozart, Muszorgszkij, Rossini, Schönberg, Schubert, Schumann, Sibelius, Strauss, Stravinsky, Verdi, Vivaldi, Wagner, Weber és mások – munkásságát.   A zenetörténeti irodalom ezen alapműve 1999-óta nem jelent meg nyomtatott kiadásban, kizárólag antikvár példányok lelhetők fel – joggal mondható tehát, hogy az illusztrált elektronikus könyv kiadása egy klasszikus zenetudományi értéket tesz újra széles körben hozzáférhetővé az olvasók számára. A szerző tudományos ismeretterjesztő műtől talán szokatlan, de a zene világához nagyon is illő lírai hangon szólítja meg olvasóját: ,,Musica humana – mondotta a középkor az emberi test és lélek belső harmóniájára, s úgy érezte, hogy ezzel az elnevezéssel a világtörvénynek egy titkos részét fedi fel.   Musica humana – a zene valóban az emberi világ része s minden alkotóelemével az emberi életbe kapcsolódik. Mégis van benne valami, ami kiemeli ebből az összefüggésből és szinte az embertől függetlenné, a természeti világ tagjává avatja. Így lesz belőle musica mundana: a mindenség hangja. Ott születik, ahol az emberi kultúra: folyóvölgyekben, pusztákon, dombvidéken, tengerparton. Terjesztik a folyamok és tengeráramok, útját állják az őserdők, hegyláncok, jégmezők és sivatagok. Megreked, elzárkózik a szigeteken, kering, hullámzik, árad, elvegyül a nyitott partokon. Vándorol, terjed, szóródik, mint a növények, egy-egy földsávon, ahol megtorpan, nyomban fajokra különül.   Nincs, ami könnyebben alakulna, szívesebben cserélne formát s nincs, ami mélyében állandóbb maradna, mint a dallam. Hullámok és felhők játéka mérhető csak ehhez az évezredes játékhoz: minden melódia azonnal változatok százaira oszlik s voltaképp e százféle változatban él; viszont az emberi csoportok akaratlanul ugyanazokat az ősi dallamtípusokat őrzik ezer éveken át s mikor azt hiszik, hogy legjobban elváltoztatták őket, tehát legmesszebb elszakadtak tőlük, önkéntelenül közelebb járnak eredeti formájukhoz.” Az e-könyv megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Információ:

Formátum:pdf.epub.lit.ibooks
mobi.ogg.rtf

ISBN: 9584755353478

Kiadvány:12\2016

Oldalak: 350

Méretek: 3.4 MB

Az ár:

A zene története (Szabolcsi Bence) e-könyv(könyv) (HUF-0.00Ft)

A zene története (Szabolcsi Bence) Hangoskönyv (HUF-0.00Ft)

A zene története (Szabolcsi Bence).pdf

A zene története (Szabolcsi Bence).epub

Üres online:1112

Könyv letöltése:1007

Sok tapasztalat és tudás hozzáadása. Itt készíthet PDF Special ePub A zene története (Szabolcsi Bence). PDF, Kindle, Ebook, ePub és Mobi elérhető ezen az oldalon. Természetesen a A zene története (Szabolcsi Bence) PDF könyv modern letöltése nagyon érdekes. Nem kell megvásárolnia, mert ingyen letöltjük. Szerezd meg a Kindle-t vagy töltsd le az ingyenes Kindle Reading alkalmazást

CÍMKÉK:

libro pdf A zene története (Szabolcsi Bence) ingyen
A zene története (Szabolcsi Bence) hangoskönyv ingyenes magyarul online
letöltési könyv A zene története (Szabolcsi Bence) Szabolcsi Bence
A zene története (Szabolcsi Bence) online spanyol
letöltés A zene története (Szabolcsi Bence) epub ingyenes ipad
letöltési könyv A zene története (Szabolcsi Bence) MOBI ingyen magyar
A zene története (Szabolcsi Bence) tanulni ingyen online
descargar A zene története (Szabolcsi Bence) epub magyarul ingyen regisztrálás nélkül
A zene története (Szabolcsi Bence) book pdf
A zene története (Szabolcsi Bence) mobil könyv
A zene története (Szabolcsi Bence) letöltés epub magyar
A zene története (Szabolcsi Bence) teljes könyv
hangoskönyv A zene története (Szabolcsi Bence)
letöltési könyv A zene története (Szabolcsi Bence) pdf
üres online A zene története (Szabolcsi Bence) pdf
A zene története (Szabolcsi Bence) pdf Töltse le az ingyenes magyar legújabb verziót

A zene története (Szabolcsi Bence).pdf

A zene története (Szabolcsi Bence).ePub

ISBN: 9789630989008

GOODREADS

GOOGLE BOOKS

ISBN:
9789630989008
Nyelv:
MAGYAR
Kiadás éve:
2017
Árukód:
2708214 / 8134520
Formátum:
EPUB
MOBI