Frank Tibor

Amerika világai (Frank Tibor)

Nyelv: Magyar

Letöltés | Olvassa el itt

Szeretné letölteni a könyvet Amerika világai (Frank Tibor) Szerző: Frank Tibor. Magyarul? Akkor úton vagy. A honlapunkon számos ingyenes könyv letölthető és olvasható. Csak itt!

Az egykor fehér, angolszász, protestáns (WASP) európai bevándorlók által felépített amerikai nemzet a minden irányból érkező hatalmas, mind inkább színesedő bevándorló tömegek hatására a 19. század közepe-vége óta folyamatos demográfiai változásokon megy át. Kipusztították az indián őslakosságot, ugyanakkor jelentősen megnövekedett a valaha behurcolt fekete bőrűek számaránya. A nem WASP tömegek sokféle értékrendet, vallást, etnikai kötődést hoztak magukkal, és ez alapjaiban változtatta meg az ország eredeti társadalmi és – ha volt – gondolkodási homogeneitását. Amerika ma már nagyon nem csak egykor volt angol gyarmatok örököse, hanem multikulturális, kisebbségeiben is öntudatra ébredő, egyre inkább többnyelvű és sokkultúrájú ország, amelynek értékvilága immár kevésbé az összekapcsolódás, mint inkább a széttartás irányába mutat. A bevándorlás fő iránya Latin Amerikából mutat Észak felé, de nagy tömegek érkeznek Délkelet-Ázsiából is.

Az Egyesült Államok történelmével, kultúrájával kapcsolatos, több évtizedes kutatásaim alapján egységes keretben teszem áttekinthetővé amerikanisztikai tanulmányaimat, döntően saját levéltári munkám és saját tapasztalataim alapján kibontakozó Amerika-képemet. A válogatás kijelöli azokat a hangsúlyokat, melyeket az Egyesült Államok társadalom- és politikatörténetének legutóbbi másfélszáz évében kiemelkedően fontosnak tartok, ezek közül is a bevándorlás, a bevándorláskorlátozás, az amerikai “fajok” kérdéseit, és kiemelten tárgyalom a magyar-amerikai kapcsolatok történetét, az Egyesült Államok szerepét a második világháborúban, az “amerikai évszázad” jóslatát és az amerikai angol nyelv szerepét a nagyvilágban. Számos, eredetileg történeti kérdésnek tűnő témáról fokról fokra világossá vált, hogy máig – vagy ma újra – nagyon fontos problémái az Egyesült Államoknak. Így olvasva, a kötetnek van bizonyos, már-már napi aktualitása is.

Információ:

Formátum:pdf.epub.lit.ibooks
mobi.ogg.rtf

ISBN: 4857554958493

Kiadvány:08\2016

Oldalak: 903

Méretek: 4.1 MB

Az ár:

Amerika világai (Frank Tibor) e-könyv(könyv) (HUF-0.00Ft)

Amerika világai (Frank Tibor) Hangoskönyv (HUF-0.00Ft)

Amerika világai (Frank Tibor).pdf

Amerika világai (Frank Tibor).epub

Üres online:333

Könyv letöltése:222

Sok tapasztalat és tudás hozzáadása. Itt készíthet PDF Special ePub Amerika világai (Frank Tibor). PDF, Kindle, Ebook, ePub és Mobi elérhető ezen az oldalon. Természetesen a Amerika világai (Frank Tibor) PDF könyv modern letöltése nagyon érdekes. Nem kell megvásárolnia, mert ingyen letöltjük. Szerezd meg a Kindle-t vagy töltsd le az ingyenes Kindle Reading alkalmazást

CÍMKÉK:

Amerika világai (Frank Tibor) letöltés epub magyar
Amerika világai (Frank Tibor) tanulni ingyen online
hangoskönyv Amerika világai (Frank Tibor)
libro pdf Amerika világai (Frank Tibor) ingyen
letöltési könyv Amerika világai (Frank Tibor) pdf
Amerika világai (Frank Tibor) mobil könyv
letöltési könyv Amerika világai (Frank Tibor) MOBI ingyen magyar
üres online Amerika világai (Frank Tibor) pdf
Amerika világai (Frank Tibor) online spanyol
Amerika világai (Frank Tibor) pdf Töltse le az ingyenes magyar legújabb verziót
descargar Amerika világai (Frank Tibor) epub magyarul ingyen regisztrálás nélkül
letöltési könyv Amerika világai (Frank Tibor) Frank Tibor
letöltés Amerika világai (Frank Tibor) epub ingyenes ipad
Amerika világai (Frank Tibor) hangoskönyv ingyenes magyarul online
Amerika világai (Frank Tibor) teljes könyv
Amerika világai (Frank Tibor) book pdf

Amerika világai (Frank Tibor).pdf

Amerika világai (Frank Tibor).ePub

ISBN: 9789636938550

GOODREADS

GOOGLE BOOKS

Kiadó:
Gondolat Kiadói Kör Kft.
Oldalak száma:
600
Borító:
KEMÉNYTÁBLA
Súly:
1170 gr
ISBN:
9789636938550
Nyelv:
MAGYAR
Kiadás éve:
2018
Árukód:
2715669 / 1175528