Wolfgang Behringer

Nyelv: Magyar

Letöltés | Olvassa el itt

Szeretné letölteni a könyvet Szerző: Wolfgang Behringer. Magyarul? Akkor úton vagy. A honlapunkon számos ingyenes könyv letölthető és olvasható. Csak itt!

Kr. e. 776-ban rendezték meg az első pánhellén játékokat Olümpiában, akkora sikert aratva ezzel, hogy Kr. u. 393-ig, a játékok betiltásáig követték egymást a rendezvények. De vajon miért tiltották be őket? És azután hogyan és miért elevenítették fel 1500 évvel később, és miért játékról beszélünk, nem pedig sportról?
A könyv újfajta módon nyújt betekintést a sport történetébe. Az ifjú V. Károly császárt például szenvedélyes teniszezőként mutatja be, az angol VIII. Henriket fanatikus sportrajongóként, a modern fizika megalapítóját, Isaac Newtont pedig aktív bokszolóként. Megtudhatjuk, hogy a reneszánsz kultúra hozta magával a nagy sportlétesítmények építését, ugyanis a Mediciek Firenzéjében a calcio, azaz a labdarúgás nézők tízezreit vonta bűvkörébe.
Szórakoztatóan és egyszersmind történelmileg megalapozottan tárgyal a szerző olyan kérdéseket, hogy mi is a sport valójában. Miért tartozik bele a toronyugrás, a zsákban futás meg miért nem? Mi a helyzet a bikaviadalokkal vagy a motorsporttal? Hogyan tett szert a labdarúgás akkora népszerűségre, és hogyan hat egymásra a sport és a politika? Egy bizonyos: a sport kultúrtörténete nem csak a sportrajongókat fogja lebilincselni.
A szerző, Wolfgang Behringer (sz. 1956), a Saar-vidéki Egyetem történészprofesszora a magyar olvasóközönség előtt már jól ismert. A Corvina Kiadónál 2010-ben jelent meg előző nagy sikerű műve: A klíma kultúrtörténete.

Információ:

Formátum:.pdf.djvu.epub.mobi
txt.fb2.ibooks.lit.ogg

ISBN: 4857554958493

Kiadvány:06\2015

Oldalak: 904

Méretek: 2.7 MB

Az ár:

e-könyv(könyv) (HUF-0.00Ft)

Hangoskönyv (HUF-0.00Ft)

.pdf

.epub

Üres online:1001

Könyv letöltése:1006

Sok tapasztalat és tudás hozzáadása. Itt készíthet PDF Special ePub . PDF, Kindle, Ebook, ePub és Mobi elérhető ezen az oldalon. Természetesen a PDF könyv modern letöltése nagyon érdekes. Nem kell megvásárolnia, mert ingyen letöltjük. Szerezd meg a Kindle-t vagy töltsd le az ingyenes Kindle Reading alkalmazást

CÍMKÉK:

hangoskönyv
descargar epub magyarul ingyen regisztrálás nélkül
letöltési könyv pdf
üres online pdf
letöltési könyv MOBI ingyen magyar
letöltés epub magyar
teljes könyv
letöltés epub ingyenes ipad
letöltési könyv Wolfgang Behringer
hangoskönyv ingyenes magyarul online
mobil könyv
online spanyol
pdf Töltse le az ingyenes magyar legújabb verziót
libro pdf ingyen
book pdf
tanulni ingyen online

.pdf

.ePub

ISBN: 9789631362350

GOODREADS

GOOGLE BOOKS

Állapot:
Méret:
15.5 x 23.5 cm
Kiadó:
CORVINA KIADÓ KFT
Oldalak száma:
513
Borító:
PUHATÁBLÁS
ISBN:
9789631362350
Nyelv:
MAGYAR
Kiadás éve:
2014
Árukód:
6153123 / 5152715
Illusztráció:
FEKETE-FEHÉR KÉPEKKEL
Fordító:
Győri László