D. Major Klára (Szerk.

Nyelv: Magyar

Letöltés | Olvassa el itt

Szeretné letölteni a könyvet Szerző: D. Major Klára (Szerk.. Magyarul? Akkor úton vagy. A honlapunkon számos ingyenes könyv letölthető és olvasható. Csak itt!

Nemcsak a művészet, de a mindennapok nyelve is telis-tele van olyan kifejezési eszközökkel, amelyeknek forrása a Biblia, a világ legtöbbet olvasott könyve. A Biblia azonban nem egyszerűen történetek, példázatok, erkölcsi és vallási parancsok gyűjteménye. Tartalmazza mindazt a tudást, életismeretet, tapasztalatot is, amit a bibliai idők és a még régebbi korok embere felhalmozott gazdálkodásról, jogról, egészségügyről, államigazgatásról és még sok egyébről, s tartalmából, gondolatvilágából kikövetkeztethető az is, hogy mi mindent nem tudott. Azt pedig, hogy még a mi korunk embere sem tud mindent azokról az időkről, mi sem bizonyítja jobban, mint tudományos ismereteink ma is tartó gyarapodása a bibliai korról és a Biblia világáról.
Azok a biblikus mondanivalójú alkotások, amikben ma is gyönyörködünk, sokszor nem pusztán a művész elhatározásából, hanem megbízásból születtek: egyházi és világi uralkodók, vezető testületek megbízásaiból. Túlnyomó többségük akkor keletkezett, amikor még nem volt általános az írásbeliség. Előbb olvasták az emberek a Bibliáról szóló képeket, mint könyveit, hiszen hosszú ideig még a nyelvét is csak azon a földön értették, ahol keletkezett: a Köze-Keleten. Héber, arámi, görög, később latin volt a Biblia nyelve és csak a középkor végén kezdett saját, hazai nyelven is elterjedni, harcok eredményeként; ma pedig már nemigen akad nyelv, amelyen ne volna megtalálható.

Információ:

Formátum:epub.pdf.mobi.fb2
ibooks.txt.lit

ISBN: 1230958585768

Kiadvány:03\2015

Oldalak: 344

Méretek: 3.6 MB

Az ár:

e-könyv(könyv) (HUF-0.00Ft)

Hangoskönyv (HUF-0.00Ft)

.pdf

.epub

Üres online:444

Könyv letöltése:665

Sok tapasztalat és tudás hozzáadása. Itt készíthet PDF Special ePub . PDF, Kindle, Ebook, ePub és Mobi elérhető ezen az oldalon. Természetesen a PDF könyv modern letöltése nagyon érdekes. Nem kell megvásárolnia, mert ingyen letöltjük. Szerezd meg a Kindle-t vagy töltsd le az ingyenes Kindle Reading alkalmazást

CÍMKÉK:

hangoskönyv ingyenes magyarul online
üres online pdf
letöltési könyv pdf
tanulni ingyen online
libro pdf ingyen
letöltési könyv D. Major Klára (Szerk.
letöltés epub magyar
letöltés epub ingyenes ipad
pdf Töltse le az ingyenes magyar legújabb verziót
letöltési könyv MOBI ingyen magyar
hangoskönyv
book pdf
online spanyol
descargar epub magyarul ingyen regisztrálás nélkül
teljes könyv
mobil könyv

.pdf

.ePub

ISBN: 9632233522

GOODREADS

GOOGLE BOOKS

Állapot:
Méret:
20 x 29 cm
Kiadó:
KÖZGAZDASÁGI ÉS JOGI KÖNYVKIADÓ
Oldalak száma:
180
Borító:
KEMÉNYTÁBLA
ISBN:
9632233522
Nyelv:
MAGYAR
Kiadás éve:
1987
Árukód:
6153881 / 5153473
Illusztráció:
Színes képek