Komáromi Gabriella

Nyelv: Magyar

Letöltés | Olvassa el itt

Szeretné letölteni a könyvet Szerző: Komáromi Gabriella. Magyarul? Akkor úton vagy. A honlapunkon számos ingyenes könyv letölthető és olvasható. Csak itt!

A könyv hőse olyan író, akit a meséi emeltek a halhatatlanok sorába. Minden körülmény: a rácpácegresi örökség, a látásmódja, a fantáziája, a beszédmódja mesemondóvá tette. Gyermekeknek szóló történetei ismertebbek, kanonizálódtak A Négyszögletű Kerek Erdő már beletartozik a mitológiánkba , ezért szinte természetes, hogy műveinek bemutatása során különös hangsúlyt és kitüntetett teret kap gyermekirodalmi munkássága. De életművének a gyermekkönyveken túli része is nagy író alkotása, ugyanabban a fegyverzetben hozta létre azt is, novellái és meséi egy tőről fakadtak. Nemegyszer párhuzamos történeteket írt, ez könyvünk struktúrájában is megjelenik. A monográfia megkísérel mindent számba venni, amit ma tudhatunk, sejthetünk a kutatás tárgyáról.
Az életút rekonstrukciója nem számít a kötelező tennivalók közé, de Lázár esetében nem tekinthetünk el az írói életrajz tényeitől, és nem feledkezhetünk meg arról, hogy Lázár Ervin történetein áttetszik személyisége, értékvilága, szülőföldje és műveket inspiráló tájélménye. Magától értetődőek az első monográfia nehézségei, de tagadhatatlanok az első monográfus kiváltságai. Még meséltek neki az író élettörténetének szereplői, és ő nyithatta ki először a levelesládáját. Lázár Ervin életműve lezárult, elérkezett az értékelés ideje, helyének kijelölése a világirodalomban, a magyar irodalomban és a gyermekkönyvek írói között. A róla szóló könyv születésének hetvenötödik, halálának ötödik évfordulójára jelenik meg. Elsősorban a tudomány és az irodalom világának szól, de azokra a generációkra is számít olvasóként, amelyek Lázár Ervin művein nőttek fel.

Információ:

Formátum:epub.pdf.mobi.fb2
ibooks.txt.lit

ISBN: 9584938421232

Kiadvány:07\2016

Oldalak: 905

Méretek: 2.9 MB

Az ár:

e-könyv(könyv) (HUF-0.00Ft)

Hangoskönyv (HUF-0.00Ft)

.pdf

.epub

Üres online:444

Könyv letöltése:888

Sok tapasztalat és tudás hozzáadása. Itt készíthet PDF Special ePub . PDF, Kindle, Ebook, ePub és Mobi elérhető ezen az oldalon. Természetesen a PDF könyv modern letöltése nagyon érdekes. Nem kell megvásárolnia, mert ingyen letöltjük. Szerezd meg a Kindle-t vagy töltsd le az ingyenes Kindle Reading alkalmazást

CÍMKÉK:

hangoskönyv
mobil könyv
teljes könyv
letöltési könyv MOBI ingyen magyar
letöltés epub ingyenes ipad
pdf Töltse le az ingyenes magyar legújabb verziót
letöltés epub magyar
descargar epub magyarul ingyen regisztrálás nélkül
book pdf
hangoskönyv ingyenes magyarul online
üres online pdf
letöltési könyv Komáromi Gabriella
libro pdf ingyen
online spanyol
tanulni ingyen online
letöltési könyv pdf

.pdf

.ePub

ISBN: 9789632762111

GOODREADS

GOOGLE BOOKS

Állapot:
Méret:
16.8 x 24.5 cm
Kiadó:
OSIRIS KIADÓ KFT.
Oldalak száma:
392
Borító:
CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
ISBN:
9789632762111
Nyelv:
MAGYAR
Kiadás éve:
2011
Árukód:
6097211 / 5096847
Illusztráció:
FEKETE-FEHÉR KÉPEKKEL