Götz László

Keleten kél a Nap I-II. (Götz László)

Nyelv: Magyar

Letöltés | Olvassa el itt

Szeretné letölteni a könyvet Keleten kél a Nap I-II. (Götz László) Szerző: Götz László. Magyarul? Akkor úton vagy. A honlapunkon számos ingyenes könyv letölthető és olvasható. Csak itt!

1934-ben, a Tapolca melletti Halastópusztán született, ahol édesapja a Veszprémi Püspökség uradalmi intézője volt. Szüleivel 1940-ben Sümegre került, ahol e nagymúltú dunántúli kisváros ihletett légkörében alsóbb és középiskoláját végezte. Már itt kitűnt érdeklődésének sokoldalúságával. 16 évesen Miltont olvasott, elmélyült az asztro-fizikában, a történelemben való jártasságával, lenyűgöző olvasottságával pedig tanárait is ámulatba ejtette. “Osztályidegen” bélyeggel megjelölve, de beállítottsága miatt is a bölcsészetre nem juthatott be, így Pécsett lehetett orvostanhallgató. Az 1956-os szabadságharc megtorlása elől ötödévesen Ausztriába távozott és egyetemi tanulmányait ott folytatta. Tehetségére jellemző, hogy – nem tudván még kellően németül – a belgyógyászat professzora beleegyezett, hogy latinul vizsgázzon. Bécsben szerzett orvosi diplomát, majd letelepedési helyén, az alsó-ausztriai St. Pöltenben bőrgyógyász szakorvosi képesítést. Hivatása gyakorlása mellett itt kezdték foglalkoztatni a magyar őstörténet vitás kérdései. A hatvanas évek közepén történt, hogy egy osztrák napilap a TASSZ hírügynökségre hivatkozva leközölt egy archeológiai hírt: szumér hajót ástak ki a dél-uráli régióban. Ez a közlés – elmondása szerint – a kételkedés csíráját kibontakoztató hatás volt számára az eddig tanult finnugor származásunk kizárólagosságát illetően. Ekkor kezdte beleásni magát abba a tengernyi archeológiai, nyelvészeti és magyar őstörténeti szakirodalomba, amelynek elemzése, majd szintézise életműve megteremtéséhez vezetett. Ezirányú látókörének kibővítése céljából a bécsi egyetem bölcsészeién több féléves régészeti, őstörténeti stúdiumokat hallgatott. Meghatározó volt magyar őstörténeti szemléletének kialakulására – mintegy két évtizeddel ezelőtt – megismerkedése László Gyula professzorral, aki akkor a nagyszentmiklósi kincs ismételt vizsgálatára huzamosan Bécsben tartózkodott. Mester – tanítványi kapcsolatuk, barátságuk gyümölcseként is értékelhetjük azokat a régészeti, őstörténet-tudományi és nyelvészeti értekezéseket, amelyeknek megírására, majd megjelentetésére “Keleten kél a Nap” főcímmel az 1980-as évek elejétől kezdődően került sor. Tanulmánysorozatának értékelését 1989-ben László Gyula adta meg, az “Életünk”-ben megjelent tanulmányában. Ezt a követően a “Népszava” könyvkiadó gondozásában 1990-ben jelent meg a sorozat “Kettős mértékkel” c. kötete, azonban a további kötetek újbóli immár hazai kiadására nem kerülhetett sor. Jelen kiadással a szerző halála előtt (1992) néhány hónappal befejezett életművének – most már ötrészes – tanulmánysorozatát veheti kezébe a hazája és a népe eredetére, őstörténetére kíváncsi magyar olvasó. Kegyelettel csatlakozunk László Gyulának (az MDF. – Akadémia 1992 szeptemberi rendezvényén) Götz Lászlót méltató és értékelő emlékelőadása zárszavaihoz: “Legyen áldott az emléke!” Most lenne 60 éves! – 1994. szeptember 1. – (Götz Miklós)

Információ:

Formátum:.pdf.djvu.epub.mobi
txt.fb2.ibooks.lit.ogg

ISBN: 4859384593485

Kiadvány:08\2016

Oldalak: 234

Méretek: 2.3 MB

Az ár:

Keleten kél a Nap I-II. (Götz László) e-könyv(könyv) (HUF-0.00Ft)

Keleten kél a Nap I-II. (Götz László) Hangoskönyv (HUF-0.00Ft)

Keleten kél a Nap I-II. (Götz László).pdf

Keleten kél a Nap I-II. (Götz László).epub

Üres online:1005

Könyv letöltése:555

Sok tapasztalat és tudás hozzáadása. Itt készíthet PDF Special ePub Keleten kél a Nap I-II. (Götz László). PDF, Kindle, Ebook, ePub és Mobi elérhető ezen az oldalon. Természetesen a Keleten kél a Nap I-II. (Götz László) PDF könyv modern letöltése nagyon érdekes. Nem kell megvásárolnia, mert ingyen letöltjük. Szerezd meg a Kindle-t vagy töltsd le az ingyenes Kindle Reading alkalmazást

CÍMKÉK:

Keleten kél a Nap I-II. (Götz László) book pdf
letöltési könyv Keleten kél a Nap I-II. (Götz László) pdf
Keleten kél a Nap I-II. (Götz László) letöltés epub magyar
Keleten kél a Nap I-II. (Götz László) mobil könyv
Keleten kél a Nap I-II. (Götz László) teljes könyv
descargar Keleten kél a Nap I-II. (Götz László) epub magyarul ingyen regisztrálás nélkül
letöltési könyv Keleten kél a Nap I-II. (Götz László) Götz László
letöltés Keleten kél a Nap I-II. (Götz László) epub ingyenes ipad
üres online Keleten kél a Nap I-II. (Götz László) pdf
letöltési könyv Keleten kél a Nap I-II. (Götz László) MOBI ingyen magyar
Keleten kél a Nap I-II. (Götz László) hangoskönyv ingyenes magyarul online
Keleten kél a Nap I-II. (Götz László) tanulni ingyen online
libro pdf Keleten kél a Nap I-II. (Götz László) ingyen
Keleten kél a Nap I-II. (Götz László) online spanyol
hangoskönyv Keleten kél a Nap I-II. (Götz László)
Keleten kél a Nap I-II. (Götz László) pdf Töltse le az ingyenes magyar legújabb verziót

Keleten kél a Nap I-II. (Götz László).pdf

Keleten kél a Nap I-II. (Götz László).ePub

ISBN: 9638256303

GOODREADS

GOOGLE BOOKS

Kiadó:
PÜSKI KIADÓ KFT.
Oldalak száma:
1664
Borító:
PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly:
1120 gr
ISBN:
9638256303
Nyelv:
MAGYAR
Kiadás éve:
1994
Árukód:
2047877 / 1082505