Anne Applebaum – Dobás Kata (Szerk.

Kelet és Nyugat között (Anne Applebaum – Dobás Kata (Szerk.))

Nyelv: Magyar

Letöltés | Olvassa el itt

Szeretné letölteni a könyvet Kelet és Nyugat között (Anne Applebaum – Dobás Kata (Szerk.)) Szerző: Anne Applebaum – Dobás Kata (Szerk.. Magyarul? Akkor úton vagy. A honlapunkon számos ingyenes könyv letölthető és olvasható. Csak itt!

A műben leírt térség, a Balti-tengertől a Fekete-tengerig tartó határvidék választja el Európát Oroszországtól. Erről a Tengerközről tudunk a legkevesebbet, mert ez már nem tartozik bele a jól ismert Közép-Európába. Gdańskban kezdődik az utazás, ahol a szerző fölszáll a kalinyingrádi hajóra. A korábban hermetikusan elzárt városban hosszasan keresi a német kultúra nyomait, majd megy tovább Litvániába, Fehéroroszországba, Ukrajnába, aztán Kárpátalján keresztül Moldovába, végül eljut Odesszába.
Ideális utazó kalauzol minket az ismeretlen tájakon, aki kitűnően eligazodik a Szovjetunió felbomlását követő bonyolult politikai folyamatokban. Amerikai, tehát nem azonosul egyik itt élő nép nemzeti ideológiájával sem, a gyökerei azonban ide kötik, hiszen a nagyszülei Kobrinból, a mai Fehéroroszországban lévő kisvárosból, az egykori stetlből vándoroltak ki. Az orosz és szovjet történelem nemzetközi hírű szakértője, tehát pontosan tudja, milyen következményekkel járt a moszkvai dominancia. Ugyanakkor a lengyel történelemben és kultúrában is otthonosan mozog: tudja, mi tekinthető ezen a tájon a Litván Nagyfejedelemség és a hajdani Jagelló-Lengyelország örökségének. A német történelmet és kultúrát is hasonlóan jól ismeri, így tökéletesen át tudja tekinteni a régió sokszínű kultúráját.
Emellett képes belülről láttatni e népek történelmét, megvilágítani, miben közösek és miben ellentétesek az érdekeik. A kilencvenes évek legelején, abban a különleges történelmi pillanatban szerezte személyes tapasztalatait, amikor már lebomlottak a régi kommunista struktúrák, de még nem épült ki a demokrácia vagy az új diktatúra. Ebből a nézőpontból tisztán láthatjuk, mi maradt meg ezeknek az országoknak a kultúrájából a kommunizmust követő korszakra. Amilyen közeliek a helyszínek, olyan egzotikusak. Az utazó nemcsak Vilniusban, Minszkben, Bresztben vagy Lembergben jár, hanem a periféria perifériájára, sosem hallott nevű litván, ukrán vagy fehérorosz kisvárosokba is eljut, és azt látja, hogy valamiféle régi-új civilizáció születik (lengyel pap érkezik egy fehérorosz falu düledező plébániájára, New York-i haszid keres híveket Minszkben), vagy úgy érzi, hogy a régi rend hatalmas tehetetlenségi ereje miatt nincs esély valódi változásra.

RÉSZLET MUSZATICS PÉTER UTÓSZAVÁBÓL
A Kelet és Nyugat között a kommunista kaland utáni első lépésekről, az újrakezdés másnapos bódultságáról szól, múltjukvesztett városokról és falvakról, múltjuk vesztett emberekről és használhatatlanná vált eszmékről, meg a demokratizálódásról és a nacionalizmus feléledéséről és egy fiatal, elsőkönyves történész-íróról, aki vette a bátorságot, hogy szemügyre vegye az összeomló Szovjetunió nyugati részét, a bizonytalan, a kívülálló számára szinte alig érthető mikrovilágot, ahol sok évtizedes stagnálás és kényszerű semmittevés után újraindul az élet.

ANNE APPLEBAUM (1964) amerikai történész és újságíró, fő érdeklődési és kutatási területe Kelet- és Közép-Európa. Annak idején a The Economist magazin munkatársaként tudósított a kommunista rendszer összeomlásáról. A Gulag története című, magyarul is olvasható könyvéért Pulitzer-díjat kapott; másik Magyarországon is megjelent műve, A Vasfüggöny Kelet-Európa megtörése 19441956 is számos elismerésben részesült. 2010-ben Petőfi-díjat kapott a kelet-közép-európai szabadság és demokrácia előmozdításáért tett erőfeszítéseiért. Jelen kötetében a Közép-Európát és Oroszországot elválasztó, szinte ismeretlen határvidékre kalauzolja az olvasót.

Információ:

Formátum:.pdf.djvu.epub.mobi
txt.fb2.ibooks.lit.ogg

ISBN: 495009481219

Kiadvány:08\2016

Oldalak: 234

Méretek: 3.1 MB

Az ár:

Kelet és Nyugat között (Anne Applebaum – Dobás Kata (Szerk.)) e-könyv(könyv) (HUF-0.00Ft)

Kelet és Nyugat között (Anne Applebaum – Dobás Kata (Szerk.)) Hangoskönyv (HUF-0.00Ft)

Kelet és Nyugat között (Anne Applebaum – Dobás Kata (Szerk.)).pdf

Kelet és Nyugat között (Anne Applebaum – Dobás Kata (Szerk.)).epub

Üres online:1001

Könyv letöltése:222

Sok tapasztalat és tudás hozzáadása. Itt készíthet PDF Special ePub Kelet és Nyugat között (Anne Applebaum – Dobás Kata (Szerk.)). PDF, Kindle, Ebook, ePub és Mobi elérhető ezen az oldalon. Természetesen a Kelet és Nyugat között (Anne Applebaum – Dobás Kata (Szerk.)) PDF könyv modern letöltése nagyon érdekes. Nem kell megvásárolnia, mert ingyen letöltjük. Szerezd meg a Kindle-t vagy töltsd le az ingyenes Kindle Reading alkalmazást

CÍMKÉK:

Kelet és Nyugat között (Anne Applebaum – Dobás Kata (Szerk.)) tanulni ingyen online
Kelet és Nyugat között (Anne Applebaum – Dobás Kata (Szerk.)) hangoskönyv ingyenes magyarul online
Kelet és Nyugat között (Anne Applebaum – Dobás Kata (Szerk.)) online spanyol
letöltési könyv Kelet és Nyugat között (Anne Applebaum – Dobás Kata (Szerk.)) MOBI ingyen magyar
Kelet és Nyugat között (Anne Applebaum – Dobás Kata (Szerk.)) mobil könyv
Kelet és Nyugat között (Anne Applebaum – Dobás Kata (Szerk.)) letöltés epub magyar
üres online Kelet és Nyugat között (Anne Applebaum – Dobás Kata (Szerk.)) pdf
Kelet és Nyugat között (Anne Applebaum – Dobás Kata (Szerk.)) pdf Töltse le az ingyenes magyar legújabb verziót
letöltési könyv Kelet és Nyugat között (Anne Applebaum – Dobás Kata (Szerk.)) Anne Applebaum – Dobás Kata (Szerk.
Kelet és Nyugat között (Anne Applebaum – Dobás Kata (Szerk.)) book pdf
letöltés Kelet és Nyugat között (Anne Applebaum – Dobás Kata (Szerk.)) epub ingyenes ipad
hangoskönyv Kelet és Nyugat között (Anne Applebaum – Dobás Kata (Szerk.))
Kelet és Nyugat között (Anne Applebaum – Dobás Kata (Szerk.)) teljes könyv
descargar Kelet és Nyugat között (Anne Applebaum – Dobás Kata (Szerk.)) epub magyarul ingyen regisztrálás nélkül
libro pdf Kelet és Nyugat között (Anne Applebaum – Dobás Kata (Szerk.)) ingyen
letöltési könyv Kelet és Nyugat között (Anne Applebaum – Dobás Kata (Szerk.)) pdf

Kelet és Nyugat között (Anne Applebaum – Dobás Kata (Szerk.)).pdf

Kelet és Nyugat között (Anne Applebaum – Dobás Kata (Szerk.)).ePub

ISBN: 9786158015653

GOODREADS

GOOGLE BOOKS

Kiadó:
Örökség Kultúrpol.Int.Nonprof.Kft.
Oldalak száma:
367
Borító:
PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly:
556 gr
ISBN:
9786158015653
Nyelv:
MAGYAR
Kiadás éve:
2016
Árukód:
2693357 / 1163094
Sorozat:
NYUGAT-EURÁZSIAI IDŐ
Fordító:
Szabó László Zsolt